Ann Cleeves

Vita nätter av Ann Cleeves

  • Titel: Vita nätter
  • Författare: Ann Cleeves
  • Förlag: Albert Bonniers Förlag
  • ISBN: 978-91-0017-552-8
  • Original titel: White nights
  • Serie: Shetlandskvartetten #2
  • Antal sidor: 400
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Midsommar på Shetlandsöarna, den tid på året när fåglarna sjunger vid midnatt och solen aldrig går ner. I en avlägsen dal, precis vid vattnet, ligger Herring Gallery. Här förbereder man en vernissage, och Jimmy Perez, poliskommissarie på ön, är en av gästerna.

Det är förvånansvärt nog ganska glest med besökare, trots att många inbjudits. Så anländer en okänd, välklädd man, går fram till en målning och brister i häftig gråt. Perez tar honom åt sidan och det framgår att mannen inte vet vem han är och varifrån han kommer. Och så är han plötsligt försvunnen. Nästa dag hittas han mördad i en lada intill, med en clownmask för ansiktet.

Kommentar: Jag har inte läst mycket av denna författare, detta är faktiskt min andra bok skriven av henne. Miljöskildringarna får mig att vilja resa till Shetlandsöaarna på stört. För är det någon hon kan så är det detta med själva stämningen samt persongalleriet. 

Jimmy Perez har nog blivit min nya favoritkommissarie. Det är så uppfriskande att läsa om en polis som inte har problem med alkohol/droger samt relationer utan faktiskt är lycklig emellanåt. 

Sorglig historia men en intressant story. Jag gav denna bok en trea på Goodreads, även om jag gillade den så var det många turer fram och tillbaka och det är för segt, det tar lite för länge att komma fram till upplösningen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s