Lucinda Riley

Pärlsystern: CeCes berättelse av Lucinda Riley

  • Titel: Pärlsystern: Ceces berättelse
  • Författare: Lucinda Riley
  • Förlag: Bazar Förlag
  • ISBN: 978-91-8905-726-5
  • Original titel: The pearl sister
  • Serie: De sju systrarna #4
  • Antal sidor: 596
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Den konstnärliga CeCe har alltid känt sig som en utböling. Efter att systrarnas adoptivfar Pa Salt, som hans döttrar tillgivet kallar honom gått bort står hon ensam kvar utan sin ständiga skugga, systern Star. Hon hoppar av konstskolan, där hon ändå vantrivts, och med en känsla av att inte ha något att förlora går hon på första bästa plan till Thailand. På Krabis vackra stränder möter hon den mystiske Ace, en man till synes lika ensam som hon själv, men med mörka hemligheter.

Etthundra år tidigare reser Kitty McBride, prästdotter från Edinburgh, till Australien som sällskapsdam. Väl på plats möts hon av upplevelser hon aldrig kunnat drömma om, inte minst i form av de två tvillingbröderna Drummond och Andrew McCrombie den ene vild och äventyrlig, den andre ambitiös arvtagare till ett framgångsrikt pärlfiskeföretag. CeCe inser när hon utforskar sin ledtråd, ett svartvitt fotografi, att även hon måste resa till Australien, och på den avlägsna och vilda kontinenten väcks för första gången en känsla av tillhörighet inom henne när hon utforskar aboriginernas historia och de dramatiska händelserna kring Kitty och familjen McCrombie.

Kommentar: Jag läste ut denna i april, förra veckan kom ju den tråkiga nyheten att Lucinda Riley gått bort efter en tids kamp mot cancer. 

Här är vi framme vid den fjärde systern, CeCe´s berättelse och hennes jakt på sitt förflutna. Precis som i de tidigare böckerna är detta en fantastiskt bok. Det var spännande att lära känna CeCe bättre, hon har varit den jag minst tyckt om och haft svårt för, så jag blev förvånad och glatt överraskad att hon växte på mig och jag blev riktigt positivt inställt till henne än vad jag varit innan. 

Spännande att följa hennes resa till Australien, ett land jag gärna skulle vilja besöka. Jag gillar att man med varje bok får uppleva ett nytt land och världsdel, intressant att lära sig om pärlindustrin, om aborigin och deras kultur och historia. Både nutid och dåtidens historia är fascinerande och spännande att läsa. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s