Mikaela Bley

Flickorna utan namn av Mikaela Bley

  • Titel: Flickorna utan namn
  • Författare: Mikaela Bley
  • Förlag: Månpocket
  • ISBN: 978-91-7913-039-8
  • Serie: Ellen Tamm #4
  • Antal sidor: 396
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En kall vinterdag lämnas 17-åriga Linn på internatet Täcktaholm, en herrgård utanför Nyköping. Efter år av kaos är det tänkt att hon äntligen ska få ordning på sitt liv, men hon dras snabbt in i konflikterna på skolan. När en av flickorna försvinner inser Linn att hon själv befinner sig i fara. På TV4 nås samtidigt kriminalreportern Ellen Tamm av nyheten att en ung, oidentifierad kvinna hittats död djupt inne i de sörmländska skogarna. Bara några dagar senare hittas ytterligare en kvinna död. Polisen står handfallen och trots att dagarna går är det ingen som saknar dem ...

Kommentar: Fjärde delen i serien om Ellen Tamm. Det var ett bra tag sedan jag läste del tre men man kommer snabbt i i berättelsen. 

Bra fortsättning på föregångarna, oerhört lättläst då historien flyter på riktigt bra. Korta kapitel blandad med rappa dialoger, cliffhangers finns det givetvis gott om så man bara måste fortsätta läsa. Gillar att man får läsa ut både Ellen och Linns perspektiv. 

Berättelsen är aktuell om hur människor utnyttjas i ekonomiska syften, vissa människor är verkligen beredda att gå hur långt som helst för egen vinnings skull samt för pengar och makt. Oerhört gripande om utsattheten hos flickor som berör mig väldigt mycket. Vissa människor ska verkligen inte ha barn. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s