Anders de la Motte

Våroffer av Anders de la Motte

  • Titel: Våroffer
  • Författare: Anders de la Motte
  • Förlag: Forum
  • ISBN: 978-91-3715-385-8
  • Serie: Årskvartetten #4
  • Antal sidor: 405
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Forum, stort tack!

Handling: Valborgsnatten 1985 mördas en sextonårig flicka under ritualliknande former i skogen intill ett slott på Österlen. Hennes styvbror döms för dådet, och kort därefter försvinner hela familjen spårlöst.

Våren 2019 flyttar läkaren Thea Lind in på slottet. Efter att ha gjort ett märkligt fynd i en uråldrig ek ökar hennes fascination för den gamla tragedin. I takt med att hon upptäcker likheter mellan flickans uppväxt och sitt eget såriga förflutna, blir hon alltmer övertygad om att sanningen om mordet aldrig kommit fram. Och att våren 1985 kanske krävt flera offer.

Kommentar: Bra avslut på årstidskvartetten. Våroffer är så mycket mer än en kriminalroman, det är lika mycket familjedraman och relationsroman. 

Historien är spännande och fängslande nervkittlande, det är oförutsägbart jag lyckades inte klura ut hur det skulle sluta. Tycker om hur man får följa berättelsen i dåtid och nutid, författaren väver ihop det så snyggt. Huvudhandlingen kretsar kring ett ritaulliknande mord som skedde i mitten av 1980-talet. Vet inte vad det är men detta fann jag väldigt fascinerande. Som vanligt är det stämningsfulla och kusliga miljöer, det lyfter berättelsen så mycket. 

Fin dedikation av författaren. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s