Mari Jungstedt

I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt

  • Titel: I denna ljuva sommartid
  • Författare: Mari Jungstedt
  • Förlag: Bonnier Pocket
  • ISBN: 978-91-7429-760-7
  • Serie: Anders Knutas #5
  • Antal sidor: 315
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En tidig sommarmorgon skjuts en gotländsk snickare och småbarnsfar kallblodigt ihjäl under en joggingtur på Sudersand på Fårö. Eftersom kriminalkommissarie Anders Knutas är på semester får hans ställföreträdare Karin Jacobsson för första gången leda mordutredningen.

Vad ligger bakom mordet, som mest liknar en avrättning mitt på den fridfulla stranden? Trådarna leder in i det förflutna, och Karin Jacobsson närmar sig ett svårt dilemma som kommer att sätta hennes lojaliteter på hårda prov. Samtidigt gräver tv-reportern Johan Berg efter sanningen och kämpar för att få tillbaka sin stora kärlek Emma Winarve. 

Kommentar: Jag gillar verkligen den här serien, det är en lättläst deckare varje gång varvat med en del kärleksdravel men det är precis det jag behöver ibland. 

Det känns liksom tryggt att komma tillbaka till en bok av Mari Jungstedt. Även om jag vet hur det kommer att utveckla sig och jag lyckades ganska snabbt lista ut vem som var mördaren håller hon spänningen uppe. 

Korta kapitel som snabbt för handlingen framåt, tillbakablickar som förklarar allt till slut. 

Det som jag börjar tröttna på är allt tjafs mellan journalisten Johan och hans fästmö Emma. All deras tjafs känns nästan lite fånigt och nästintill löjligt, det tillför inte historien så mycket känner jag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s