Mariette Lindstein

Striden om Dimön av Mariette Lindstein

  • Titel: Striden om Dimön
  • Författare: Mariette Lindstein
  • Förlag: HarperCollins Nordic
  • ISBN: 978-91-5096-341-0
  • Serie: Sofia Bauman #5
  • Antal sidor: 496
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från HarperCollins Nordic, stort tack!

Handling: Julia Frisk har lovat sig själv att aldrig återse Franz Oswald, den före detta sektledaren som huserar på Dimön. Men genom ett olyckligt sammanträffande får Julia och Franz en gemensam fiende, ett frireligiöst brödraskap som kallar sig Ursprungsevangelisterna. Det ryktas att de har en nattsvart kvinnosyn och använder ortodoxa uppfostringsmetoder på sina döttrar.

Julia blir som besatt av att skriva om brödraskapet, och när hon börjar göra efterforskningar öppnar hon ett ormbo av hemligheter, svek och outsäglig ondska. Det dröjer inte länge förrän hon blir sektens måltavla. Den enda som kan hjälpa henne är någon som vet hur de tänker och agerar, någon som är lika skoningslös som de. Hon känner bara en sådan person, men vågar hon riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds spindelnät?

Kommentar: Detta är en av mina favoritserier av en av mina favoritförfattare. Del 5 i serien om Dimön. Jag vet att jag kommer att få läsa en ruggigt bra och nervkittlande bok varje gång jag påbörjar en bok i denna serie. Och ”Striden om Dimön” är inget undantag. 

Här får vi möta två psykopater som leder varsin sekt, det blir mer personligt än någonsin. Jag har saft det förr och gör det igen, jag är så långt ifrån sektmaterial mig kommer ni inte hitta i någon sekt men har alltid fascinerats av att läsa om dem. Vad det är som gör att en människa går med i en sekt och fastnar, hur sektledarna manipulerar medlemmarna, det är skrämmande. 

Handlingen är grymt spännande, som alltid och det är nästan kusligare än någonsin. Efter sin stroke är sektledaren Franz på väg att förändras. Eller är han verkligen det?! Han har nästan blivit lite sympatiskt, kan knappt fatta jag skriver det. Men han är givetvis fortfarande skrämmande och man vet aldrig vart man har honom. Julia har ju alltid varit tuff men här har hon tuffat till sig ännu mer, jag gillar det. 

Det är som alltid välskrivet och allt igenom otroligt spännande. Mariette är otroligt duktig på att skapa fängslande och komplicerade karaktärer som väcker känslor. Att hon har egna erfarenheter från hur det är att var med i en sekt gör berättelsen ännu mera trovärdigt. Något annat som är otroligt imponerande är miljöskildringen, jag ser allt framför mig. 

Jag blev väldigt glad när jag läste i slutet att det kommer en till bok om Dimön. Jag kan inget annat än längta på fortsättningen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s