Jesper Stein

Aisha av Jesper Stein

  • Titel: Aisha
  • Författare: Jesper Stein
  • Förlag: Bokförlaget Polaris
  • ISBN: 978-91-8864-777-1
  • Original titel: Aisha
  • Serie: Axel Steen #4
  • Antal sidor: 466
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Bokförlaget Polaris, stort tack!

Handling: En man hittas torterad till döds i en takvåning i en Amagers prestigefyllda byggnader. Ställföreträdande polischef Axel Steen sätts på fallet, vilket blir hans första sedan han knappt två år tidigare under en undercoverinsats varit en hårsmån från att förlora livet. Axel Steen är märkt av den händelsen. Han har fått fysiska men, hans lilla dotter är skräckslagen för att hennes pappa ska dö och han har tvingats lämna sitt älskade Nørrebro. Varje dag är dessutom en kamp för att inte återfalla i sitt gamla missbruk. 

Offret visar sig vara en högt uppsatt säkerhetschef i Maersk, tidigare anställd inom den danskaanti-terroristorganisation och på köpet en veritabel kvinnotjusare. 

Axel Steens nyinledda utredning väcker större motstånd än någon utredning tidigare. Vem är det som inte vill att fallet ska utredas? Aisha är en grym Köpenhamnsthriller om en man med en enda önskan: rättvisa till offren. Kosta vad det kosta vill.

Kommentar: Del 4 i serien om Axel Steen, jag har tyckt lite si så där om denna serie. Trots att det händer en hel del hela tiden tycker jag liksom att det puttrar på lite för långsamt och segar sig fram. Men jag tyckte verkligen bättre om denna bok än den förra. 

Aisha är välskriven och spännande. Handlingen kretsar något om ett terrordåd, högst aktuellt eftersom det hänt en del terrordåd så boken känns klart verklighetstrogen. Den väcker en hel del tankar och funderingar. 

Det är allt annat än ett harmoniskt och fint Köpenhamn som författaren beskriver. Det är mörkt, våldsamt och skitigt, men precis som det ska vara i en bok som denna. Det är brutala och obehagliga mord som Axel Steen ska utreda. I föregångarna har jag stört mig oerhört på Axels narkotikamissbruk men här rättar han till sig och det känns som att han gåt en positiv väg framåt, hoppas det håller i sig för är trött på att läsa om hans drogmissbruk sida upp och ner. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s