Lucinda Riley

Skuggsystern: Stars berättelse av Lucinda Riley

  • Titel: Skuggsystern: Stars berättelse
  • Författare: Lucinda Riley
  • Förlag: Bazar Förlag
  • ISBN: 978-91-7028-527-1
  • Original titel: The shadow sister
  • Serie: De sju systrarna #3
  • Antal sidor: 578
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Star D’Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star – den mest gåtfulla av systrarna – känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld … 

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv … 

I takt med att Star utforskar Floras otroliga livshistoria påbörjar också hon en upptäcktsresa, kliver ut ur sin systers skugga och öppnar sitt hjärta för kärleken. 

Kommentar: Tredje delen i serien om de sju systrarna, denna gång ligger fokus på Star. Skuggsystern fortsätter på samma spår som de tidigare böckerna genom att systrarnas adoptivpappa dör och Star får en ledtråd om sin bakgrund. För Stars del leder det henne till ett antikvariat i London. 

Som alla andra i serien är detta en bladvändare och åter igen en fantastisk bok, överraskande vändningar genom berättelsen.  Men jag måste erkänna hur bra och fantastisk den än var så är detta den jag gillar minst hittills men det är fortfarande givetvis en fantastisk bok. 

Spännande att lära känna Star som hela tiden gått i CeCe´s skugga, nu börjar hon verkligen stå på egna ben och finna sin röst att faktiskt säga ifrån. 

Jag älskar verkligen hur berättelserna i denna serie vävs in i varandra, att systrarna får en egen bok man får på så sätt lära känna dem ordentligt. Floras historia är även den spännande, upplevde att den ibland var något segdragen men hennes historia vävs fint in i boken, känns som att jag alltid lär mig en hel del om hur världen såg ut förr när jag läser dåtiden i den här serien. 

Lucinda Riley fångar läsaren och det är omöjligt att lägga ifrån sig boken innan den är utläst, otroligt lättlästa trots många sidor då texten flyter på från början till slut. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s