Ann Aguirre

Hord av Ann Aguirre

  • Titel: Hord
  • Författare: Ann Aguirre
  • Förlag: Modernista
  • ISBN: 978-91-7645-279-0
  • Original titel: Horde
  • Serie: Razorland #3
  • Antal sidor: 438
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Staden Räddning är omringad, monstren har samlats vid stadsportarna och den här gången kommer de inte att ge sig av. När Spadertvå, Tålig, Stalker och Tegan drar i gång har de oddsen emot sig. Men oddsen har varit emot Spadertvå sedan hon föddes.
Det må vara sant att hon inte är någon Jägarinna längre, men hon är inte den som tar till flykten. Med knivar i händerna och med kompanjonerna vid sin sida, kommer hon inte att ge upp, vare sig hon kämpar för sitt liv eller för Tåligs kärlek.

Framför sig har de sitt livs strid. Det har inte funnits ett krig som det här på århundraden, och människan har glömt hur man står upp för sig själv och kämpar. Såvida inte Spadertvå kan leda dem i striden.
Men den här gången är det mer än en enstaka enklavs eller utposts öde det handlar om. Den här gången bär Spadertvå fanan för hela mänsklighetens överlevnad.

Kommentar: Jag ska vara ärlig jag minns knappt de föregående två i denna serie. Jag läste dem för ett par år sedan och minns att jag gillade dem men sen minns jag inte mer än så faktiskt. Nu är äntligen sista delen läst och jag har avslutat ännu en serie. 

Jag blir inte klokare när jag läst ut den eftersom jag knappt minns serien. Men denna blev väl ingen fullträff. Till att börja med är den på tok för lång och segdragen trots att det händer saker hela tiden och den håller ett högt tempo. 

Mycket känns så överdrivet, som att Spadertvå inte känner igen vardagliga saker, fast vem är jag att säga något eftersom jag knappt minns det jag läst med denna serie. Ovan jord måste hon visa att hon är en krigare och inte en kvinna som bara ska göra kvinnogöra. Och nedan jord ses hon som en jägare som ska leda gruppen till strid. Folket är kritiska till de olika samhällsstrukturer, här ifrågasätts kvinnans ställning. Trots att Hord är på tok för lång vävs det ihop på ett bra sätt mot slutet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s