Kamilla Oresvärd

Minnesbäraren av Kamilla Oresvärd

  • Titel: Minnesbäraren
  • Författare: Kamilla Oresvärd
  • Förlag: Bokfabriken
  • ISBN: 978-91-7629-542-7
  • Serie: Seger #1
  • Antal sidor: 350
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Det är en varm sommar, och många på polishuset har gått på semester när ett över trettio år gammalt lik hittas i en jordkällare i centrala Göteborg. Samtidigt rymmer en man, som sitter inlåst för ett brutalt mord, från en sluten rättspsykiatrisk vårdanstalt tio mil därifrån. En man som är helt oförmögen att skilja på dröm och verklighet.

Kommissarie Stina Seger och hennes grupp får i uppdrag att lösa de båda fallen, och snart upptäcks ett märkligt samband. Ledtrådarna leder Stina Seger in i mentalvården där en skrämmande sanning uppenbarar sig. 

Kommentar: I vanliga fall läser jag alltid en serie i ordning. Med denna serie har jag läst bok nr 2 för ett par år sedan när jag fick den som recensionsexemplar. Att denna har legat oläst i bokhyllan bra länge är ett mysterium, för för er som hängt med mig ett tag vet kanske att Kamilla Oresvärd är en mina favoriter när det kommer till deckare och kriminalroman. Detta är hennes debutbok. 

Minnesbäraren är en välskriven, lättläst, spännande bok med ett rappt tempo. Det är spännande i stort sett hela tiden. Historien är trovärdig, riktigt intressant att få läsa om hur psykiatrin fungerade förr i tiden. Var verkligen inte guld och gröna skogar, kan verkligen tänka mig att det gick till så som författaren beskriver det. 

Kamilla har hittat en bra balans med sina karaktärer där vi får lära känna dem både privat och i jobbet. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s