Mari Jungstedt

Den döende dandyn av Mari Jungstedt

  • Titel: Den döende dandyn
  • Författare: Mari Jungstedt
  • Förlag: Bonnier Pocket
  • ISBN: 978-91-7429-759-1
  • Serie: Anders Knutas #4
  • Antal sidor: 354
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En vintermorgon hittas konsthandlaren Egon Wallin hängd i en port i Visbys ringmur. Dagen före har han hållit en lyckad vernissage för en litauisk konstnär. Ändå visar det sig att han planerade att lämna sitt gamla liv bakom sig; hustrun, galleriet och bostaden på Gotland. Varför? När en berömd målning blir stulen i Stockholm blottläggs ett samband och medieintresset blir enormt. Tv-reportern Johan Berg går sin egen väg för att söka fakta i fallet utan att se konsekvenserna för relationen med Emma Winarve och för deras lilla dotters liv.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson kastas in i ett fall som leder vidare till en värld där skönhet, girighet och bedrägeri har lika stor plats. I de eleganta salongerna rör sig en iskall mördare – oberäknelig och närmare än någon kan ana. 

Kommentar: Mitt mål för 2021 är att försöka avsluta och läsa ikapp påbörjade serier. Så denna ska jag försöka beta av något, iallafall läsa en bok i månaden, det borde jag klara av. 

Bra deckare och historia, kan dock tycka att det blir lite väl krystat ibland men ändå bra och spännande målande historia. Språket flyter på snabbt och enkelt så man behöver inte tänka till för mycket, skönt med sådana böcker ibland. 

Intressanta karaktärer, Anders Knutas är ju så sympatisk så det går ju inte annat än att gilla honom. Intressant även att få läsa om media etik och moral, att just media också har en ganska stor del i den här serien så inte all fokus läggs på polisarbetet. Även väldigt intressant att få lära sig mer om konstvärlden, en värld jag inte är så insatt i. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s