Ewa Klingberg

Blott en begravning av Ewa Klingberg

  • Titel: Blott en begravning
  • Författare: Ewa Klingberg
  • Förlag: Historiska Media
  • ISBN: 978-91-7789-161-1
  • Serie: Begravningsbyrån Tranan #2
  • Antal sidor: 234
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och istället fokusera på försäljningen av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten. 

Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har lämnat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare och trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till. 

När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser det riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagets renommé på nytt och minimera felstegen i framtiden

Kommentar: Jag försöker beta av sakta men säkert påbörjade serier. Ska nog bli ett mål för 2021 att försöka läsa ikapp och avsluta serier. 

Detta är precis så mysigt och härligt som jag minns de böcker jag läst av Ewa Klingberg. Otroligt lättsmält, lättläst, charmigt, roligt och småmysigt, precis vad man behöver ibland.  

Gillar att den utspelar sig i en småstad, det höjer mysfaktorn på något sätt. Kul att lära känna de olika karaktärerna mer, dock minns jag inte riktigt vad det var som hände mellan Sandra och Christoffer (hette han så? Har redan glömt) så där var jag lite förvirrad men det var säkert något kärleksgnabb. 

Författaren gestaltar arbetet på begravningsbyrån så fint. Man får en bra förståelse vad det innebär att arbeta på en sådan byrå, de gör något så fint för de överlevande mitt i deras sorg. 

Ser fram emot att fortsätta på denna serie. 

Lämna en kommentar