Kristina Ohlsson

Stormvakt av Kristina Ohlsson

  • Titel: Stormvakt
  • Författare: Kristina Ohlsson
  • Förlag: Bokförlaget Forum
  • ISBN: 978-91-3715-680-4
  • Serie: Strindberg #1
  • Antal sidor: 490
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: August Strindberg anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna ”Strindbergs second hand”. Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.

Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning? 

Kommentar: Är det någon man kan lite på så är det att Kristna Ohlsson ska leverera. Att börja på en bok skriven av henne känns alltid tryggt, hon leverera alltid och jag vet att jag har fantastisk spännande läsning framför mig som bäddar för sträckläsning. 

Detta är den första delen i hennes nya serie som jag verkligen ser fram emot att fortsätta följa. Detta är en riktigt bra start på serien! Det är spännande från start och jag är helt fast, jag ville ju veta hur detta skulle urarta sig så givetvis gick det inte att sluta läsa när jag väl hade börjat. 

Kristina bjuder på en oerhört spännande deckare med ett oväntat slut och upplösning. Hon visar med den här boken att en deckare inte alltid behöver vara full av hemska mord och en massa blod. Det händer något hela tiden, det håller läsaren i sitt grep från början till slut. Det är en underliggande spänning som hela tiden driver handlingen framåt, man märker att något hemska kommer att hända och sakta men säkert får man reda på vad. 

Som alltid är miljöerna väl beskrivna, det är otroligt lätt att se alla miljöer framför sig trots att jag aldrig varit i Bohuslän. 

Karaktärerna är riktigt intressanta med starka persongalleri och relationerna dem emellan, de har en lätt humorist ton också vilket jag uppskattar. Maria får en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Ser verkligen fram emot att följa henne och August. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s