Anna Jansson

Drömmar ur snön av Anna Jansson

  • Titel: Drömmar ur snön
  • Författare: Anna Jansson
  • Förlag: Norstedts
  • ISBN: 978-91-1306-820-6
  • Serie: Maria Wern #5
  • Antal sidor: 287 (E-bok)
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller?

”Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet.”
Vem möter tonåringerna i cyberrymden? Och vart kan det locka dem? En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter skolan. Dagen därpå hittar man hennes kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får utredningen på sitt bord, och när ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lur och man söker en syndabock bland samhällets utstötta.

Kommentar: Jag puttrar på med denna serie, läser den som e-bok då jag inte kände mig så supersugen på att skaffa 20 st delar. 

Helt ok deckare som jag inte minns så jättelänge efter att jag läst ut den, klart bättre än föregångaren men vi är inte i hamn än. Får känslan här att det ibland inte händer så mycket utan står mest och trampar för att sedan spreta lite åt för mycket olika håll. Jag hade velat ha mer spänning här, slutet var lite väl abrupt. Annars är intrigen väldigt aktuell med tanke på sociala medier och vad ungdomar kan råka ut för där när det har kontakt på internet. 

Tack och lov hamnar Maria Werns äktenskap i skuggan här och hon kommer fram mer som polis, det uppsade jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s