Christina Olséni, Micke Hansen

Deckardrottningen: En författare i motvind av Olséni & Hansen

  • Titel: Deckardrottningen: En författare i motvind
  • Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
  • Förlag: Bokfabriken
  • ISBN: 978-91-7835-548-8
  • Antal sidor: 316
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Bokfabriken, stort tack!

Handling: Detta är berättelsen om Boel Rask, en bibliotekarie med författardrömmar, och hennes make Erland, en frustrerad mellanchef i ett mellanstort verkstadsbolag.

Allting började med den där förbannade skrivkursen som Erland gav Boel i femtioårspresent. För när hennes skrivande tar fart blir Erland nämligen helt besatt av att hustrun ska bli landets nästa deckardrottning. Han som under hela sitt yrkesliv blivit klämd mellan medarbetare och chefer skyr nu inga medel när han spionerar på konkurrenterna och nästlar sig in i bokbranschen. Men har Boel samma drömmar som Erland och hur långt är han beredd att gå? Det vet ingen. Inte ens Erland. 

Kommentar: Deckardrottningen: En författare i motvind är den första delen i Olséni & Hansen senaste serie, jag hoppas iallafall att detta blir en serie för jag gillade detta väldigt mycket. 

När man plockar upp en bok av dessa författare vet man att det någonstans kommer gå åt skogen, på ett roligt sätt. Deras karaktärer lyckas strula till det ordentligt för sig och jag skrattar lika mycket varje gång åt tokigheterna. Olséni & Hansen är mästare på att skapa charmiga och roliga karaktärer som man snabbt tar till sitt hjärta. Här får vi lära känna Boel och hennes man Erland, jag gillar båda genast. Det är Erland som sticker ut, han snurrar verkligen till det och jag  skrattade högt flera gånger åt hans tokigheter. 

Under en resa til Stockholm bor de på min fantastiska arbetsplats, alltid lika roligt att få läsa om den i böcker. Författarna har beskrivit allt om den miljön precis som det är, så jag kände mig verkligen hemma i en miljön då jag kan varje vrå på det hotellet. 

Gillar man Ester Karlsson med K och Mord i Falsterbo kommer man tycka om även denna. Jag hoppas som sagt att det kommer fler böcker om Erland och Boel för jag tyckte mycket om detta. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s