Anne-Marie Schjetlein

Döden som vakar av Anne-Marie Schjetlein

  • Titel: Döden som vakar
  • Författare: Anne-Marie Schjetlein
  • Förlag: Bokfabriken
  • ISBN: 978-91-7835-378-1
  • Serie: Andreas Nylund #5
  • Antal sidor: 366
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Bokfabriken, stort tack!

Handling: Andreas, Stina och barnen är lyckliga i sin stora bonus-familj och njuter av tillvaron med bebisen Julia. Men för Andreas tar arbetet på sjukhuset ut sin rätt. Personalen är slutkörd och stressen hotar kvaliteten på vården. Andreas oroar sig även för en av sina svårt sjuka patienter som har sin pappa vid sin sida dag som natt. När hon äntligen vaknar upp ur koman är pappan som bortblåst och patienten hävdar att hennes föräldrar är omkomna sedan länge.

Hemma börjar Stina känna sig rastlös. Hon vill vara mer än fembarnsmamma och bestämmer sig för att ta tag i sina gamla frisördrömmar. Nu behöver hon och Andreas anpassa sig till en ny vardag om inte familjelyckan ska hotas. Samtidigt oroar sig vännen Lena för sin frånvarande man. Andreas kan inte släppa mysteriet med den försvunne pappan, och upptäcker snart liknande fall runt om i Sverige. Vem är han och varför utgav han sig för att vara patientens närmaste anhörig? När Andreas börjar lägga ett pussel framträder en bild av det mest förbjudna.

Kommentar: Precis som föregångarna i denna serie är detta otroligt klurigt spännande. Detta är en prefekt serie att följa om man vill ha spänning men inte följa en just en polisutredning utan en helt annan yrkeskår. 

Som de övriga delarna i denna serie är det väldigt trovärdiga miljöer med arbetet på sjukhus och sjukhus miljö. Jag tycker verklige om hur författaren skildrar arbetet på sjukhusen samt läkare och sjuksystrar, speciellt nu är. I befinner oss mitt i en pandemi, ni är verkligen hjältar!

Det är även en perfekt blandning av det privata och vardagliga ihop med spänningsmomenten. Otroligt läskigt tanke att någon helt främmande människa ska sitta vid ens sida när man är medvetslös. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s