Denise Rudberg

Tio grisar nere av Denise Rudberg

  • Titel: Tio grisar nere
  • Författare: Denise Rudberg
  • Förlag: Bookmark Förlag
  • ISBN: 978-91-8908-733-0
  • Serie: Marianne Jidhoff #10
  • Antal sidor: 333
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Bookmark Förlag, stort tack!

Handling: En brutal dödsskjutning på en lugn östermalmskrog kastar förundersökningsledaren Marianne Jidhoff tillbaka i tiden. Hon hemsöks av minnen från den dramatiska sommaren 1993. En kylig sommar då hennes numera döde make Hans utredde en annan krogskjutning medan deras äktenskap vacklade på ruinens brant.

I London 1993 gömmer sig den självsäkra och förslagna Sacha Jungfeldt undan sitt tidigare liv. Hon är fast besluten att påbörja ett nytt liv långt ifrån Stockholm. Men priset hon får betala för sin flykt är högt utan att varken ge trygghet eller normalitet.


Kommentar: Ni som har hängt med ett tag vet att jag har haft mina åsikter om denna serie. Jag ska inte trötta ut er och rabbla dem återigen. Det här var en av de mycket bättre, jag gillade den här bra mycket mer än jag gjort med serien för övrigt. 

Här är det två parallella historier som binds samman på ett bra sätt. Denise Rudberg väver mycket skickligt ihop dem och de var båda intressanta, bra blanding av båda helt enkelt. Såhär tio böcker in i serien känns det som att jag verkligen känner karaktärerna. Man får bekanta sig med Mariannes avlidne man Hans och hur han kände för henne. Det var riktigt intressant att äntligen få en inblick i deras relation samt att man får lära känna Marianne än bättre.  

Slutet fick jag inte riktigt ihop. Men annars var detta bra, som alltid lättläst och sidorna slukas fort. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s