Lucinda Riley

Stormsystern: Allys bok av Lucinda Riley

  • Titel: Stormsystern: Allys bok
  • Författare: Lucinda Riley
  • Förlag: Bazar Förlag
  • ISBN: 978-91-8006-116-2
  • Original titel: The strom sister
  • Serie: De sju systrarna #2
  • Antal sidor: 579
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Den framgångsrika seglaren Ally D Aplièse återvänder till sitt barndomshem när hon nås av nyheten om sin adoptivfars hastiga bortgång. Där tilldelas hon och hennes fem systrar varsin ledtråd som fadern efterlämnat. En som pusselbit ska hjälpa dem att finna sina rötter. 

Ally reser till Norge, och där upptäcker hon en etthundra år gammal historia om en sångerska som inte bara har kopplingar till kompositören Edvard Grieg, utan också till henne själv. Ju mer Ally lär sig om den bortglömda Anna Landvik, desto mer förstår hon om sitt förflutna. 

Kommentar: Stormsystern är den andra boken om De sju systrarna av Lucinda Riley. Den här är precis lika fantastisk som den första boken i serien. I Stormsystern får vi följa Ally och vad som händer henne samt en parallell berättelse som utspelar sig i dåtid. Precis som förra boken flätas dessa samman till ett gemensamt öde. Här står bla Norge i fokus och man får ännu en otroligt målande bild av städerna eftersom författaren är så otroligt duktig på att beskriva miljöerna så verkligt och intressant. 

Jag tyckte mest om den historiska delen speciellt att läsa om Anna Landvik, den delen var verkligen så intressant. Nutidsberättelsen med all segling intresserade eller lockade mig inte så mycket. 

Mysteriet från första boken håller i sig och ger oss fler och fler ledtrådar. Jag är så nyfiken på att få reda på mer om systrarnas adoptivfar. Är även byfiken på att lära känna de resterande systrarna, de har alla sina egna karaktärsdrag. Det blir aldrig tråkigt, utan det här bjuder på en bladvänding av dess like, otroligt fin och intressant berättelse. Författaren får snyggt ihop övergången mellan dåtid och nutid. Det är sorgligt, glädjande, gripande, dramtiskt. Det märks att Lucinda Riley har gjort ett stort arbete med att söka information för att få det så trovärdigt som möjlig, älskar hennes gestaltning av kvinnorna i denna serie. Är verkligen imponerad hur hon kommit på denna serie. 

Vill slänga mig över nästa bok i serien direkt men vill ändå vänta lite med det så jag har något att se fram emot. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s