Camilla Sten

Arvtagaren av Camilla Sten

  • Titel: Arvtagaren
  • Författare: Camilla Sten
  • Förlag: Norstedts
  • ISBN: 978-91-1310-562-8
  • Antal sidor: 419
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Norstedts, stort tack!

Handling: Eleanors mormor Vivianne mördas. Hon ser mördaren springa från brottsplatsen, men är kliniskt ansiktsblind och när polisen ber henne beskriva mördaren kan hon inte.

Vid bouppteckningen får Eleanor veta att hennes mormor lämnat efter sig en stor herrgård – en herrgård hon aldrig tidigare hört talas om. Tillsammans med sin sambo, sin moster och en advokat åker hon dit en helg för att bekanta sig med sitt arv. Men huset hennes mormor aldrig berättat om döljer flera hemligheter.

Ju mer Eleanor gräver i det förflutna, desto fler frågor väcks. Vem var Vivianne egentligen? Vem kan ha velat döda henne? Och varför ville hon hålla den märkliga herrgården hemlig?

Eleanor söker desperat efter sanningen, men det är någon som verkar vilja hindra henne från att finna den. 

Kommentar: Det här bokvänner är en sträckläsningsbok. En fantastisk bladvändare som passar perfekt att läsa nu när det är ruggigt ute. 

Jag kan inte minnas att jag tidigare läst om en karaktär som lider av ansiktsblindhet. Riktigt intressant, kändes ju som en omöjlighet för Eleanor att lösa, riktigt nytänkande kändes det att läsa om. Riktigt spännande att följa henne. 

Det riktigt kryper av obehag i mig när jag läser Arvtagaren, på ett bra sätt. Boken har ett fantastisk driv, kusliga, klaustrofobiska och stämningsfulla miljöer. Den stora herrgården är full av mystik och hemligheter som sakta uppdagas för oss. Författaren skapar spänning från första till sista sidan. Berättarperspektivet varvas från olika tider på ett intressant sätt, överraskande upplösning som jag inte lyckades lista ut i förväg. 

Jag har tidigare läst Staden av samma författare, en bok jag också tyckte väldigt mycket om. Jag kan såhär efter bok två konstatera att hon numera såt högt på listan över favoritförfattare, läs denna!

Annons

3 reaktioner till “Arvtagaren av Camilla Sten”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s