M.J Arlidge

Nu i ro slumra in av M.J Arlidge

  • Titel: Nu i ro slumra in
  • Författare: M.J Arlidge
  • Förlag: Lind & C0
  • ISBN: 978-91-7779-764-7
  • Original titel: Little Boy Blue
  • Serie: Helen Grace #5
  • Antal sidor: 351
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: När en man hittas strypt på en av Southamptons mest ökända sexklubbar får kriminalkommissarie Helen Grace en obehaglig överraskning. Offret för det brutala mordet visar sig vara en man hon känner han är en del av hennes mörka, hemliga dubbelliv.

Helen gör allt för att hitta den sadistiska mördaren och skipa rättvisa åt sin vän. Men mördaren har dolt sina spår ytterst skickligt och ledtrådarna är få. Samtidigt rasar en bitter maktkamp på polisstationen, där Helens medarbetare försöker spela ut varandra.

Så inträffar ännu ett mord, utfört med samma bestialiska precision och grymhet. Nu råder det inte längre någon tvekan: mördaren attackerar personer ur Helens hemliga liv. Allt är på väg att raseras och hon ställs inför ett till synes olösligt dilemma. Hur ska hon fånga mördaren utan att avslöja sig själv? 

Kommentar: Att denna femte boken i serien om kriminalkommissarien Helen Grace har stått oläst så länge i bokhyllan är en gåta för mig då jag verkligen gillar denna serie. 

Det är som vanligt när det kommer till denna författare brutalt spännande. Det går inte att lägga ifrån sig boken förrän den är utläst, det hjälper att kapitel är väldigt korta med clippfhangers i stort sett efter varje kapitel, det gör boken svårt att lägga ifrån sig.   

Den har författaren lägger inte ner mycket tid på miljöbeskrivningar eller personskildringar men det för inget för det är så bra. 

Bokens huvudkaraktär Helen Grace är allt annat än vanlig, på ett bra sätt. Visst har hon sina problem men hon är en riktigt bra polis. Som tidigare blir fallet personlig för henne, denna gång på många plan. 

En som jag stör ihjäl mig på är Helens nemesis Emilia, hennes personliga vendetta mot Helen börjar bli lite väl långdragen och uttjatat. Emilia är så osympatisk som person, egoistisk och allmänt jobbig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s