Victoria Aveyard

Glassvärdet av Victoria Aveyard

  • Titel: Glassvärdet
  • Författare: Victoria Aveyard
  • Förlag: Modernista
  • ISBN: 978-91-7645-832-7
  • Original titel: Glass sword
  • Serie: Röd drottning #2
  • Antal sidor: 448
  • Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Mare Barrows blod är rött – färgen hos vanligt folk – men hennes silverförmåga, kraften att styra blixten, har förvandlat henne till ett vapen som kungahuset försöker kontrollera. Härskaren kallar henne en omöjlighet, en bluff, men när hon flyr från Maven, prinsen – vännen – som bedrog henne, upptäcker Mare något häpnadsväckande: Hon är inte den enda i sitt slag.

Jagad av Maven, nu en hämndlysten kung, ger sig Mare ut för att söka upp och rekrytera andra röd-och-silver-krigare till kampen mot hennes förtryckare. Men Mare inser att hon befinner sig på en livsfarlig väg, där hon riskerar att bli just det slags monster hon försöker besegra.

Kommer hon att krossas under tyngden av de liv som upproret kostar? Eller har hon härdats för gott av allt svek och förräderi?

Kommentar: Det var allt bra länge sedan jag läste första delen i denna serie, minns att jag gillad den. Men jag tror att jag kanske tröttnat på denna typ av böcker. Fastnade inte alls och kändes som att jag inte kom någonstans allts trots att jag läste och läste. Jag brukar inte vara en som ger upp en serie men jag orkar nog inte fortsätta med denna, vi får se.

Boken började rätt rörigt, jag förstod knappt vad som hade hänt (detta kan också bero på att jag inte minns så mycket om föregångaren). När jag lyckas få grepp känns det som att man ältar och ältar det som hände i första boken. Blev även lätt förvirrad av de sista sidorna. 

Visst fanns det stunder jag gillade bättre men de väger inte upp för resterande av mina tankar. Jag stör mig på Mare något oerhört. Störde mig på hennes tankesätt och åsikter. Hon kändes väldigt självömkande och självupptagen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s