Pascal Engman

Änkorna av Pascal Engman

 • Titel: Änkorna
 • Författare: Pascal Engman
  Förlag: Bookmark Förlag
  ISBN: 978-91-8900-777-2
 • Serie: Vanessa Frank #3
  Antal sidor: 317
  Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från Bookmark Förlag, stort tack!

Handling: En manlig polis hittas mördad på Gärdet och bara minuter från brottsplatsen upptäcks ytterligare ett offer, en ung kvinna av okänd identitet. Dubbelmordet leder polisinspektör Vanessa Frank in på en snårig utredning – som visar sig bli mer personlig än hon någonsin kunnat ana. När spåren allteftersom börjar peka mot IS är skräcken ett faktum.

Samhällets rädsla för terrorbrott ökar samtidigt som terrornätverken blir bättre på att verka i det dolda. Och när sorgens förmåga att föra samman människor omvandlas till en effektiv drivkraft att hämnas, kan konsekvenserna bli förödande.

Kommentar: Jag är egentligen aldrig orolig när jag plockar upp en ny bok av Pascal Engman, jag har full förtroende för honom och att han ska leverera ännu en makalöst fantastisk bok. Men visst en liiiiiten skvätt oro kommer över mig när jag öppnar upp och har första sidan framför mig och ska börja läsa. Sååå dum jag är för oron är så obefogad. Pascal Engman, hur tusan gör du det varje gång! Snälla sluta aldrig skriva böcker och ge oss dessa enastående berättelser som du har inom dig. Jag är helt ok med att du behöver ta paus, ladda om, vila, leva livet och allt det men sluta aldrig skriva även om jag måste vänta år (helst inte) på en ny bok.

”Änkorna” har precis om tidigare böcker, intensiva och korta kapitel. Det är ett högt tempo, , oerhört trovärdigt, det händer mycket hela tiden utan att det bli rörigt allt är så logiskt och genomtänkt. Jag tokgillar att det i varje bok handlar om ett nytt och aktuellt ämne även om vissa karaktärer är återkommande. I ”Änkorna” är det IS och terrorismen som står i fokus. Att författaren har gjort gedigen research märks, han vet vad han skriver om, jag känner att jag samtidigt som jag läser lär mig något och kommer på mig att googla och söka information för jag vill veta mer, han får mig helt enkelt väldigt engagerad och det märks att han verkligen brinner för de ämnen han skriver om. 

Vanessa Frank är en komplex karaktär men man kan inget annat än älska henne det finns nog inget som jag ogillar med henne. I den här boken får vi komma henne ännu närmare och hennes känslor, fint. Så glad att Nicolas Paredes också är med i den här boken, gillar honom också så mycket och det band han har till Vanessa. Även om det är något i deras relation som inte riktigt kommer till skott är de varandras ride or die. För att inte nämna Vanessas relation till Celine, hur fint!

Jag kan inte nog rekommendera den här boken! Läs den, läs den, läs den!

2 reaktioner till “Änkorna av Pascal Engman”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s