Denise Rudberg

Åtta steg bakom av Denise Rudberg

 • Titel: Åtta steg bakom
 • Författare: Denise Rudberg
  Förlag: Månpocket
  ISBN: 978-91-7503-995-4
 • Serie: Marianne Jidhoff #8
  Antal sidor: 317
  Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: En torsdag i maj 1988 försvinner den nittonåriga Isabelle Renaudot efter en studentfest på Djurgården i Stockholm. Trettio år senare blir fallet återigen aktuellt i samband med en dokumentär om försvinnandet, och Marianne Jidhoff får uppgiften att ta utredningen vidare tillsammans med sin arbetsgrupp. De anar att familjen Renaudots stora förmögenhet kan ha haft något med försvinnandet att göra. Den dittills förtegna familjen öppnar också dörren till gömda hemligheter som får en avgörande roll för fallets lösning. Men vad är sanning och vad är spekulationer?

Samtidigt anmäler en ung man sina misstankar om att han blir förföljd. Anmälan hamnar på polisassistent Augustin Madrids bord, och han börjar undra om inte hoten mot den unge mannen har en koppling till vad som hände den där försommarkvällen 1988. 

Kommentar: Serien om Marianne Jidhoff puttrar på och detta är den åttonde i raden. Jag har haft blandade känslor för den här serien men kan ändå inte låta bli att inte fortsätta läsa. Mitt största problem som jag tar upp varje gång jag läst denna serie, jag börjar låta som en upprepad skiva är att all beskrivning om överklassens Östermalm tar på tok för stor plats. Det är som att varje gång läsa ett reklamblad över Östermalm, gatorna och platserna däromkring, alla de fina butiker och konditorier, och denna förbannade choklad som Marianne äter. Jag vill nästan trycka ner dem i käften på henne så hon till slut tröttnar på dem för jag är jävligt trött om det evinnerliga tjatet om dem. Jag fattar Marianne ÄLSKAR sin choklad som kommer från den där exklusiva jävla butiken jag lyckats förtränga även om jag blir matad med namnet på var och varannan sida. 

Annars är detta en av de bättre i serien, det puttrar på i samma tempo men kände denna hade mer handling och story än de senaste jag läst. Förutom fallet med den försvunna dottern i familjen tas det upp våldtäktsfall där män är offren och inte kvinnor. Det tyckte jag var bra att det fick lyftas och tas fram då kvinnor är de som utsätts för dessa fruktansvärda dåd mest. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s