Pernilla Ericson

300 grader av Pernilla Ericson

Recensionsexemplar från Romanus & Selling, stort tack!

Handling: Året är 2023 och en ny brutal värmebölja plågar världen med torka och bränder. I Australien har Sydneys förorter utplånats och det brinner på över femtio platser bara i Sverige.

Utredare Lilly Hed vid Nynäshamspolisen har nyligen lämnat en spikrak chefskarriär i Stockholm för att söka lugnet vid kusten. Idylliska Nynäshamn ska bli hennes räddning från en destruktiv och mörk livssituation. Men även här börjar det brinna och brandkårens resurser är svårt ansträngda. Vad som först framstår som olycksbränder visar sig dölja något betydligt värre, och Lilly får anta större utmaningar än hon väntat sig. 

300 grader är en klimatthriller om vad som kan hända en het sommar och om hur eld inte bara dödar skoningslöst utan också effektivt undanröjer bevis.

Kommentar: Jag älskar Pernillas serie om Liv Kaspi från Erla-gruppen så det var trevligt att få läsa hennes nya bok om Lilly. 

Detta är en spännande bok med en dramatisk handling. Otroligt välskriven. Vi har fortfarande 2018 bränder som härjade i landet i minnet, så det är inte konstigt att man blir orolig för framtiden med den stora samhällsfrågan som är klimathotet mot vår planet. Riktigt nervkittlande att få följa utredningen av bränder som startas av en misstänkt pyroman. 

Lilly som karaktär väcker mitt intresse, jag hoppas får läsa mer om henne för jag vill lära känna henne ännu mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s