Linwood Barclay

Lögnen av Linwood Barclay

 • Titel: Lögnen
 • Författare: Linwood Barclay
  Förlag: Louise Bäckelin Förlag
  ISBN: 978-91-7799-051-2
 • Serie: Promise Falls #2
 • Original titel: Far from true
  Antal sidor: 461
  Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: I Promise Falls blir hemligheter begravda, men aldrig bortglömda… 

Den gigantiska skärmen på en drive-in-biograf kollapsar och fyra personer omkommer. När dottern till ett av offrena kontaktar privatdetektiven Cal Weaver för att utreda ett inbrott i hennes pappas hus hittar Cal ett dolt rum i huset. Ett rum där det otvivelaktigt har pågått mörka hemligheter. Men vad var det egentligen tjuvarna var ute efter? 


Under tiden arbetar kommissarie Barry Duckworth med två tidigare mordfall som han tror är sammanlänkade eftersom offren har likartade, distinkta sår. 
När ytterligare ett mord inträffar korsas Cals och Barrys vägar då de båda envetet driver sina utredningar vidare. Men frågan är om de kan leva med de sanningar och lögner som de kommer att upptäcka?

Kommentar: Del två i serien om Promise Fall. Det är många trådar att hålla koll på, nästan lite för mycket. Det blir inte rörigt men jag kände att det var lite för mycket, men de snärjer sig in i varandra och man får sin förklaring, det gör författaren på ett skickligt sätt. 

Det är även en hel del personer och karaktärer att hålla reda på. Många av dem är personer som man mötte i den första delen av den här serien. 

Trots att det var en hel del människor och händelser att hålla koll på lyckas Linwood Barclay med att hålla igång, allt har ju en koppling till varandra. Han är mycket bra på att gestalta sina karaktärer, intriger och miljöbeskrivningar. 

Det var något som skavde under läsningen som gjorde att det blir ett mellanmjölks betyg, en 3:a gav jag den på Goodreads. Jag ser dock fram emot att läsa sista delen, den måste jag skaffa först. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s