Dag Öhrlund

Det lilla hotellet på rue d´Amour av Dag Öhrlund

Titel: Det lilla hotellet på rue d´Amour
Författare: Dag Öhrlund
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7861-615-2
Antal sidor: 295
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Paris 1965: Rum nummer ett på lilla Hôtel d Amour på rue d Amour i det sjätte arrondissemanget är större och finare än de andra, och det är rummet som berättar historien om de människor som kommer och går

Till sin hjälp har hon La clé, nyckeln som följer med gästerna ut på stan och kan avslöja vad som sker där; La fenêtre, fönstret, som berättar vad som händer ute på gatan och Bakélite, den gamla telefonen som skvallrar om inkommande samtal. 

Berättelsen handlar också om den unga städerskan Estelle som tvingats fly från sin onde far i en landsortsby, om hennes längtan efter kärlek och om rummets ständiga oro för henne. 

Under historiens gång upplever rummet glädje och sorg, kärlek och svek, hopp och förtvivlan, lögner och svidande sanningar. Och till och med ett giftmord! 

Som om detta inte vore nog är rummet och hennes vänner nervösa för att den skrikande, svärande och ytterst labile ägaren Darcel Chagal ska göra allvar av sitt hot om att sälja hotellet.

Kommentar: Vilken underbar bok detta är, en riktig pärla! Dag Öhrlund är ju mera känd för bla sina råa böcker om psykopaten Christopher Silverbielke. Så jag blev såklart föga förvånad när jag såg att han skulle skriva i en helt annan genre för detta är så långt ifrån Silverbielke kan man komma. 

Det lilla hotellet på rue d´Amour är en otroligt charmig och annorlunda feelgood om ett rum på ett hotell. Det är själva rummet som berättar gästernas historia och den unga städerskan Estelle´s historia, tillsammans med fönstret La fenêtre, nyckeln Le clé och telefonen Bakélite. Vilka som har bott i rummet, vad som skett innanför dess dörrar. Jag älskade verkligen konceptet om att det är just hotellrummet som berättar, det är så intressant och annorlunda att just själva rummet är berättarrösten. Alla vi har väl någongång undrar om hur gästerna beter sig bakom stängda dörrar. 

En rolig och fantasifull bok som jag varmt rekommenderar. Dag Öhrlund har tydligen flera böcker på gång i denna genre, det ser jag verkligen fram emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s