Frida Skybäck

Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck

Titel: Bokskåpets hemlighet
Författare: Frida Skybäck
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-201-1
Antal sidor: 270
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från LB Förlag, stort tack!

Handling: I ett gammalt bokskåp i sin mormors slitna stuga hittar Rebecka en dagbok och en samling brev från 1940-talet och det visar sig snart att hennes familjehistoria är mer komplicerad än hon trott. Vad är det för mörka hemligheter som hennes älskade mormor Anna har dolt under alla dessa år?

Rebecka har flytt sin trasiga familjesituation och inte träffat sin mamma på flera år, men när mormor hamnar på sjukhus återvänder hon motvilligt till Skåne. I breven och dagboken får en berättelse från andra världskriget liv. Den unga Anna är förälskad i Luca och beredd att riskera allt när han ber henne om hjälp med att smuggla danska judar över sundet, omedveten om att ingripandet kommer att förändra deras liv för alltid. 

Rebecka läser andaktsfullt och inser att hon inte är den enda som behöver försonas med sitt förflutna. Men finns det fortfarande tid nog för familjen att hitta tillbaka till varandra? 

Kommentar: Frida Skybäck gör en verkligen inte besviken när hon släpper en ny bok. Den möter alla höga förläningar som jag har när hon släpper en ny bok. 

Hon leverera återigen en fantastisk läsupplevelse och man vill inte att boken tar slut. Här finns som vanligt två berättelser som båda är väldigt intressanta. En nutida och en berättelse som utspelar sig under andra världskriget, tillsammans flätas de ihop så vi får en helhetsbild. Båda är intressanta och djupa, det går helt enkelt inte att inte bli berörd. 

Rebecka följer vi nutid och hennes mormor Anna i dåtid. Jag tycker mycket om dem båda, de känns så verkliga och varma. Även om jag bitvis blir frustrerad på Rebecka, speciellt hennes relation med Joar. Anna och Lucas berättelse är gripande och romantisk. 

Bokskåpets hemlighet är en fin blandning av feelgood och det fina och sorgliga som sker under andra världskriget, båda delarna förstärker historien som gör att man blir både berörd men finner hopp. Rekommenderas verkligen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s