Jojo Moyes

En andra chans av Jojo Moyes

Titel: En andra chans
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-7771-038-7
Original titel: Still me
Serie: Livet efter dig #3
Antal sidor: 480
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Louisa Clark kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret samtidigt som hon och ambulans-Sam håller sitt distansförhållande levande. Arbetet som assistent hos Agnes, den unga hustrun till en av New Yorks rikaste män, tar Lou in i stadens absoluta toppskikt. På en välgörenhetsbal möter hon Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning av Lous förflutna. 

Lou försöker hålla ihop sina båda världar, och upptäcker att hon tvingas bära på hemligheter, inte bara sina egna som kan orsaka katastrofala förändringar i hennes liv. Och när allt ställs på sin spets måste hon fråga sig: Vem är Louisa Clark? Och hur stillar man ett hjärta som bor på två platser? 

Kommentar: ”En andra chans” är den tredje och avslutande boken om Louisa Clark. Jag älskade ”Livet efter dig”, den var helt underbar. Andra boken i serien ”Arvet efter dig” var faktiskt en besvikelse, den var ok men inte mer än så. Därför hade jag inte så jättehöga förväntningar på ”En andra chans”. Tur för mig att jag blev positivt överraskad. Egentligen behövdes det inte två uppföljare på den underbara första boken. Men jag är glad att jag avslutade serien, jag har egentligen svårt att inte fullfölja en serie.

”En andra chans” är faktiskt ett perfekt avslut på trilogin. Det enda negativa är att jag tyckte den var för lång för sitt eget bästa, det blir lite tjatigt och utdraget.

Lätt att komma in och följa handlingen. Underhållande och mysig läsning. Det är härligt att återse Louisa och hennes kaotiska familj, de har en sån värme och kärlek. Jojo Moyes kan detta med att beskriva karaktärer, Margot De Witt och hennes hund Dean Martin var nog de jag föll mest för. Svårast hade jag för Lou och Sams relation. Återigen i en relation: hur svårt ska det vara att prata med varandra.

Betyg: 4 av 5

2 reaktioner till “En andra chans av Jojo Moyes”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s