Ewa Klingberg

Lånat silver och krossat glas av Ewa Klingberg

Titel: Lånat silver och krossat glas
Författare: Ewa Klingberg
Förlag: Historiska Media
ISBN: 978-91-7545-923-3
Serie: Huskvarnasviten #2
Antal sidor: 350
Finns hos: Adlibris / Bokus

Handling: Jeanette begraver sin förolyckade man och känner sig framför allt lättad. Nu behöver hon inte ta tag i pappersarbetet och bodelningen som den planerade skilsmässan skulle innebära. 

Men knappt är maken i graven förrän Jeanettes besvärliga svärmor kräver att få flytta in i huset. Jeanette flyr då upp till husets vind, som behöver rensas ut. Där gör hon ett oväntat fynd något som för henne samman med ett gripande livsöde i slutet av 1800-talet. 

Kommentar: En väldigt mysig feelgood som består av två delar som  utspelar sig i nutid och en annan del under 1800-talet. Det är en fin och charmig mix mellan det nutida och 1800-talet, växlar på ett bra sätt mellan de olika historierna. Charmig och välskriven historia, de båda vävs skickligt samman.

Jag är mest förtjust i Mathildas historia, det känns verkligen som att hon är en kvinna före sin tid och det var den tråden jag fann mest intressant att läsa även om jag uppskattade även nutidstråden. Mathilda är självständig, driftig, går sin egna väg, vilket måste ha varit svårt och ovanligt i slutet av 1800-talet som kvinna.
Jeanette är jag inte säker på vad jag ska tycka om, visst är hon också lätt att tycka om men jag tycker allt att hon var lite väl mesig i situationen med sin svärmor, och hon reagerar lite konstigt i många situationer. Roligt att återse bekanta från ”Manglade dukar och vikta servetter”, bla Felicia.

Detta är en serie jag verkligen kommer att fortsätta läsa.

Betyg: 3 av 5

En reaktion till “Lånat silver och krossat glas av Ewa Klingberg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s