Markus Lutteman, Mons Kallentoft

Leon av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Titel: Leon
Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8744-125-7
Serie: Herkulesserien #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Ett odjur på jakt i Stockholm. 

En skräckslagen pojke hålls fängslad i en bur i ett bergrum. En filmkamera fångar upp hans gråt bakom järngallret. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden under en digitalklocka som obönhörligen räknar ner. 

När kriminalinspektör Zack Herry får se den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken och svär att han ska hinna fram till bergrummet i tid. Samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och hans vän och kollega Deniz är på väg att ge upp hoppet om honom. 

I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden. 
~Goodreads.com~
————————————————————————————————————————————
Kommentarer: Jag tyckte verkligen om första boken i den här serien, huvudkaraktären Zack var så annorlunda från andra karaktärer. Eftersom jag tyckte om Zack hoppades jag såklart att även denna skulle vara detsamma. Och jag måste säga att Leon är ännu bättre, det är inte ofta jag brukar tycka kanske att uppföljaren är bättre än första delen i en serie. Men här är det verkligen det.

Det första som slår mig när jag börjar läsa är att jag glömt en hel del från första boken. Men det är snyggt skrivet med bra referenser som gör att jag snabbt kommer ihåg vad som hände. Mina vänner detta är sträckläsning på hög nivå, man vill bara fortsätta att läsa och sidorna fullkomligt slukar jag.
Leon är en lysande bok. Tempot är oerhört högt och det händer hela tiden något som för handlingen framåt. Historien är riktigt brutal och vidrig, när barn far illa då vänder det sig i magen på mig och jag mår riktigt illa, det blir väldigt jobbigt ibland att läsa men det är så spännande och bra så man vill ju fortsätta att läsa.
Jag får liksom svårt att bestämma mig för vad jag ska tycka om Zack. Han vill ju göra rätt för sig men han dras allt mer och mer ner i sitt missbruk. Jag har svårt att föreställa mig att hade detta varit på riktigt att en polis så pass nedbruten av missbruk skulle kunna fungera någorlunda på sitt arbete.
Mycket bra uppföljning med och om kriminalkommissarie Zack Herry. Ser fram emot flera böcker i den här serien. Ja bok tre har ju kommit ut så den måste jag lägga mina händer på. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Mons Kallentoft & Markus Lutteman:
Zack

6 reaktioner till “Leon av Mons Kallentoft & Markus Lutteman”

  1. Jag tycker att det är så hemskt när det är barn som drabbas, även i böcker. Men det låter ju verkligen spännande, och den där Zack vill jag ju veta mer om. Tack för tipset!

    Gilla

  2. Det är verkligen hemskt med barn som far illa, jag blir riktigt illamående. Men det är en riktigt bra bok så jag rekommenderar dig verkligen den här serien.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s