M.J Arlidge

Ole dole av M.J Arlidge

Titel: Ole dole
Författare: M.J Arlidge
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7461-492-3
Original titel: Eeny Meeny
Serie: Helen Grace #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 348
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Ett ungt förälskat par vaknar upp ur medvetslöshet, desorienterade och fångna i något som verkar vara en kakelklädd container. Det är mörkt och kallt, och det är omöjligt att ta sig ut. Deras fängelse tycks först vara helt tomt men när de famlar i mörkret finner de två saker: en revolver och en mobiltelefon. Det ringer i mobilen. En röst talar om att vapnet är laddat med en kula. Den som skjuter den andra kommer att bli fri och få leva. Därefter bryts samtalet. Det tar två veckor av hunger, skräck och kyla innan en av dem ger efter.

Någon har satt den här typen av kidnappningar i system: fler par försvinner – arbetskollegor, mor och dotter, två prostituerade kvinnor. Alla ges samma förutsättningar och alla ställs inför samma ultimatum. En får leva. En ska dö. 

Kriminalkommissarie Helen Grace och hennes kollegor har aldrig upplevt något liknande. De ser inget samband mellan offren. Helen är skicklig, stark och rättfärdig. Men hon har själv upplevt fruktansvärda saker och måste regelbundet ge utlopp åt sina inre demoner genom att låta sig piskas. 
När Helen äntligen tycker sig se ett mönster i utredningen är lösningen långt värre än hon någonsin kunnat ana. 
~Goodreads.com~
————————————————————————————————————————————
Kommentarer: Det här är en av gångerna där jag inte blev besviken på en bok då mina förväntningar på Ole dole var rätt höga. Ni vet ibland har man på tok för höga förväntningar på en bok och så blir det inte alls som man tänkt sig. Men i det här fallet levde den här boken upp till mina förväntningar.

Det här är M.J Arlidges debutroman och en riktigt bra debut må jag säga. Det är en bok som man sugs in i direkt och har svårt att lägga ifrån sig. Det är mycket en mycket spännande deckare/thriller. Den är riktigt rå, grym och ruggig.

Karaktärerna inom polisen är intressanta på sitt sätt. Jag gillar huvudkaraktären Helen Grace. Hon är tuff, självsäker men har något mystiskt över sig, man kan verkligen säga att hon bär på en hel del bagage. Sakta avslöjas pysselbitarna om vad hon har varit med om och varför hon behöver få utlopp för sina känslor. Jag ser fram emot att läsa mer om Helen som jag kände var en uppfriskande karaktär.

Betyg: 4 av 5.

6 reaktioner till “Ole dole av M.J Arlidge”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s