Jojo Moyes

Etthundra mil av Jojo Moyes

Titel: Etthundra mil
Författare: Jojo Moyes
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8734-357-5
Original titel: The One plus One  
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Jess Thoma´s liv suger. Hennes man har stuckit och hon tvingas ha dubbla jobb för att försörja sina två barn. Styvsonen Nicky kommer hem blåslagen från den ruffa skolan, och stänger in sig med datorn på sitt rum. 

Dottern Tanzie är lite av mattegeni, men när hon erbjuds en plats på en trevlig privatskola räcker pengarna inte till. Om hon inte kan vinna första pris i Skottlands matematikolympiad? Men Jess har varken bil eller pengar till tågbiljetter.   

It-miljonären Ed, med ett egen kaotiskt förflutet, blir av en tillfällighet deras riddare i skinande rustning. När han erbjuder sig att köra den lilla familjen, inklusive illaluktande hunden Norman, tvärsigenom England till Skottland är det hans första osjälviska gärning på åratal, kanske någonsin. Men kommer de att hinna? Och om de gör det kommer deras problem att vara över?
~Goodreads.com~

————————————————————————————————————————————
Kommentarer: Jojo Moyes kom snabbt att bli en favorit. Jag gillar hennes sätt att skriva. Hon skriver härliga feel-good böcker. Det är humoristiskt, känslosamt, igenkännande, sorligt och fängslande läsning när man plockar upp en bok av Moyes.

Större delen av den här berättelsen utspelar sig i Eds bil eftersom han erbjudit sig att skjutsa Jess, dottern Tanizie, styvsonen Nicy och deras fisande hund Norman till Skottland så att Tanize som är ett mattegeni ska kunna medverka i en matematikolympiad som kan komma att förändra hennes liv och tillvaro. Jag tyckte att boken började riktigt bra men i mitten blev det lite väl segt med resan men mot slutet bättrade det sig. Det var riktigt roligt att följa en så spännande konstellation människor, samt excentriska människor.

Jag gillade Jess bäst. Trots alla motgångar som hon stöter på i stort sett varje dag går det inte att inte charmas av hennes optimist, det är en riktigt power-woman. Vi får även läsa ur barnens perspektiv, det var fint tyckte jag och jag skrattade till ibland när jag läste ur deras perspektiv.
Etthundramil är fylld av komplikationer, romans, humor och givetvis en handling som är väldigt förutsägbar. Att den var förutsägbar gör absolut ingenting för det är en sån charmig bok.

Jojo Moyes är riktigt skicklig på att skapa karaktärer som man bryr sig om, tycker om och hejar lite extra på. Med andra ord en härlig feel-good bok, jag kan faktiskt se denna bok framför mig som film, gärna med brittiska skådespelare.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Jojo Moyes:
Livet efter dig
Sophies historia 

4 reaktioner till “Etthundra mil av Jojo Moyes”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s