Carin Gerhardsen

Helgonet av Carin Gerhardsen

Titel: Helgonet
Författare: Carin Gerhardsen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-8667-572-1
Serie: Hammarbyserien #4
Språk: Svenska
Antal sidor: 295
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Gud är god. I natt vill Gud oss väl.” Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ. 

 ~Goodreads.com~
————————————————————————————————————-———-

Kommentarer: Jag har verkligen tyckt om Carin Gerhardsens Hammarbyserie, har tyckt om de tre tidigare i serien väldigt mycket. Trots att denna inte riktigt levde upp till förväntningarna och inte den bästa i serien så är det fortfarande en bra bok, en helt okej deckare.

Böckerna är inte så långa men det gör inget, det är inget som utelämnas för det och man känner inte att man saknar något. Otroligt snabb och lättlästa. Det här är en otäck historia, jag mår så dåligt när det är barn som far illa. Som tur är skriver inte författaren för detaljerade saker.

Jag gillar att läsa om polisernas privatliv som vi fått ta del så mycket av i föregående böcker men det var faktiskt skönt att det i denna bok las mer tid på själva polisutredningen och inte polisernas komplicerade privatliv. Men i Helgonet blev jag helt plötsligt introducerad till en rad nya namn och karaktärer. Det blev för mycket att hålla reda på och speciellt då de blandades med efternamn, förnamn och smeknamn, till slut blandade jag ihop dem alla och hade riktigt svårt att hålla isär dem. Dock så gillar jag verkligen deras nya kollega Gäddan, verkar vara en riktigt intressant karaktär så jag hoppas att vi får träffa på henne i de andra böckerna jag har hemma.

Sedan måste jag även nämna att jag faktiskt börjar tröttna rejält på Petras gamla fall, nu får Gerhardsen se till att avsluta det då det är på tok för tjatigt. Slutet lämnade mig lite blaha. Jag vet inte riktigt.

Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Carin Gerhardsen:
Pepparkakshuset
Mamma, pappa, barn

Vyssan Lull

18 reaktioner till “Helgonet av Carin Gerhardsen”

  1. Jag har snart tänkt läsa den andra delen i serien. Baserat på vad jag tyckte om den första boken i serien så verkar det som en riktigt bra bokserie. Håller med dig om att det kan bli lite drygt när vissa händelser hänger med bok efter bok.

    Gilla

  2. Det är en riktigt bra serie, jag gillar den väldigt mycket. Det är lite tradigt att vissa händelser följer med men förutom det är det en bra serie.

    Gilla

  3. Har läst en bok i serien, men fastnade inte riktigt för den. Skall försöka ge någon av böckerna i serien en chans till innan jag ger upp.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s