Simona Ahrnstedt

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

Titel: Överenskommelser
Författare: Simona Ahrnstedt
Förlag: Damm förlag
ISBN: 978-91-7351-755-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon – Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han – karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.


Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat – planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth. 
 ~Goodreads.se~
————————————————————————————————————-———-

Kommentarer: Jag har hört så bra om Simona Ahrnstedts böcker så jag har varit sugen på att läsa dem ett bra tag. Jag tyckte väldigt mycket om denna bok.

Året är 1880 och första sidan beskriver då ett relativt nyöppnat lyxigt hotell. Det är roligt att läsa ett par rader om detta hotell eftersom jag arbetar där idag och har gjort så i många år 🙂 Det var lite roligt att tänka sig sin arbetsplats år 1880.

Simona har gjort en mycket bra jobb med att fånga andan av 1880-talet. Riktigt välgjort det kändes nästan som att jag var där och jag kan tänka mig att hon har lagt ner många timmar på sin research.Tycker verkligen om den historiska miljön. Boken är riktigt välskriven, underhållande, spännande och bra. Slutet var lite långdraget dock men det blev bra det med till slut.

Överenskommelser griper tag i en från första stund, man rycks med i handlingen direkt. Boken var svår att lägga ifrån sig jag ville bra fortsätta läsa för att se hur det skulle lösa sig för Beatrice och Seth. Dock störde jag mig som bara den på att Seth missförstod så mycket och drog egna slutsatser, detta drev mig till vansinne. Sedan var det ett annat parti i boken som jag blev illa berörd. Ni som har läst boken, jag tänker på det partiet när Beatrice ska spendera sin bröllopsnatt med Greven då han brutalt misshandlar och våldtar henne. Usch så hemskt det var att läsa det. 

Har ni ännu inte läst Överenskommelser kan jag verkligen rekommendera er att läsa. Jag har Betvingade hemma som jag ser fram emot att läsa.

Betyg: 4 av 5.

8 reaktioner till “Överenskommelser av Simona Ahrnstedt”

  1. Jag blev så illa berörd av det där partiet att jag inte vet om jag vill läsa mer av Ahrnstedt, det blev så bitterljuvt allting. Jag håller med dig, välskriven och bra.

    Gilla

  2. Jag har läst alla tre böckerna i denna serie, och jag älskar dem! Kan verkligen rekommendera dem alla tre. Just Överenskommelser har jag läst om många gånger 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s