Dag Öhrlund

Besökaren av Dag Öhrlund

Titel: Besökaren
Författare: Dag Öhrlund 
Förlag: Bokfabriken Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-87301-46-9
Språk: Svenska
Antal sidor:493
Finns hos: Adlibris / Bokus 

**********************************************************************************************************************
Handling: Den framgångsrike författaren Tristan Heckscher befinner sig i sin skrivstuga på Österlen. Hans förra roman blev en dundersuccé och nu sliter han med uppföljaren. Det går trögt. Hans äktenskap knakar i fogarna och han sover allt oftare över i stugan. Ofta delar han en flaska whisky med sin granne, den tjurige kriminalkommissarien Ewert Truut. Truuts karriär har gått i baklås efter ett misslyckat fall i Stockholm och han är ”förvisad” till skånska landsbygden där han just nu sliter med ett mordfall där offret blivit halshugget.

En dag får Tristan ett beundrande e-mail från Therése, en läsare. Efter en tids mejlande träffas de och inleder ett sexuellt förhållande. Samtidigt börjar Tristan känna sig iakttagen. Han hittar hjulspår utanför sin skrivarstuga och tycker sig skymta någon utanför familjens hem. Therése blir snart alltmer krävande och vill att Tristan ska skilja sig från sin fru. Situationen blir alltmer ohållbar, samtidigt som Therése börjar bete sig allt märkligare. Det börjar gå upp för Tristan att detta inte är någon vanlig otrohetsaffär…

 ~Bokfabriken.se~
————————————————————————————————————-———-

Kommentarer: Dag Öhrlund tillsammans med Dan Buthler är en av mina favoritförfattarduon, jag har inte tröttnat på Christopher Silverbielke än.

Detta är den första bok jag läser skriven av endast Dag Öhrlund. Jag var väldigt peppad på att få läsa denna spänningsroman då jag kände att den säkerligen borde vara skriven på lite samma stuk som böckerna om Silverbielke. Givetvis ska man inte jämföra med författarens tidigare böcker men lite samma känsla har den iallafall, det här psykfallet som inte drar sig för att dra till olika medel för att få som denna vill.

Jag läste en artikel om att Dag Öhrlund fick iden till denna bok då han själv var förföljd av en stalker. Vi har läst om otaligt många offentliga personer som råka ut för stalkers, man vet inte vad dessa personer är kapabla till.

Besökaren är en bra bok, oerhört lättläst och spännande bok. Det blir inte fullpott på denna då jag tyckte att den var lite för långdragen ibland och vissa parti kändes onödiga och sen gick jag nog in med lite för höga förväntningar på denna bok och jämförde den för mycket med böckerna om Jacob Colt och Silverbielke men det är ju inte bokens eller författarens fel utan det är mitt eget fel.    

Boken slutade med en cliffhanger som får mig att tro att det kommer en uppföljare, hoppas verkligen det för jag vill gärna läsa mera.
 
Betyg: 3 av 5.

Böcker jag läst av Dag Öhrlund:
Uppgörelsen

7 reaktioner till “Besökaren av Dag Öhrlund”

  1. Å nej, jag tvekar fortfarande om jag vill läsa författarduons böcker och så finns det en bok av bara en av dom och så låter den väldigt spännande.suck.

    Gilla

  2. Jag önskar det fanns lite mer fristående böcker och det där med cliffhangers blir så jobbigt när man måste vänta på att nästa bok ska komma ut 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s