Christin Ljungqvist

Kaninghjärta av Christin Ljungqvist

Titel: Kaninhjärta
Författare: Christin Ljungqivst
Förlag: Gilla Böcker 
ISBN: 978-918663436-0
Språk: Svenska

Antal sidor: 274

Finns hos: Adlibris / Bokus

******************************************************************************************************************
Handling: Mary och Anne är enäggstvillingar, och det är svårt att veta var den ena börjar och den andra slutar. De ser sig båda som den starka, den som bär den andra, den som har ansvaret. Sedan de var små har de sett sådant som andra inte ser, känt sådant som andra inte känner. Anne ser andar, och Mary känner dem inta hennes kropp. Tillsammans utgör de ett medium.

Av vad som tycks vara en slump kommer de i kontakt med en medial grupp, som söker efter en liten flicka. Hon försvann för nio månader sen, och förmodas vara bortrövad och kanske mördad. Polisen har inga misstankar om vem gärningsmannen är, men med gruppens hjälp närmar sig Mary och Anne ett svar.

De är tvillingar och nästan som ett, och samtidigt så skrämmande skilda. Båda har de ett kaninhjärta som bultar, båda är de rädda, men för olika saker. Mary fasar för att deras sökande ska sluta i en grav. Anne är rädd för att Mary ska ta livet av sig. 
~Goodreads.com~

————————————————————————————————————-———-

Kommentarer: Jag fick Fågelbarn av samma författare av Gilla Böcker. Kaninhjärta ville jag läsa innan givetvis då jag hört väldigt mycket gott om den.

Den här boken tillhör tydligen kategorin ungdomsbok. Men jag tycker absolut att den kan läsas av alla åldrar, tycker inte alls att det kändes som en ungdomsbok utan mer som en vuxenbok.

Kaninhjärta var en intressant bok. Jag har inte läst något tidigare som handlar om spöken och medium. Trots att jag är något skeptisk till just medium så var det faktiskt ändå intressant och kusligt att läsa hela andegrejen.

Varje kapitel inleds med en Kent-låt och ett litet citat ur låttexten. Jag har faktiskt inte lyssnat så mycket på Kent så jag känner inte igen låtarna alls. Men det spelade ingen roll, citaten fick ändå fram en speciell stämning till boken och varje kapitel.

Både Anne och Mary är intressanta karaktärer. Men det var Anne som jag fastnade för mest. Jag blev lite irriterad emellanåt på Mary, hon gjorde mig frustrerad mellan kapitlen. Med Anne kände och led jag med på ett annat sätt. Men de lyckas båda beröra mig på olika sätt.

Kaninhjärta var välskriven, lättläst, gripande och spännande. Den var dyster, mörk och deprimerande, fast med det menar jag inget negativt tvärtom hur konstigt det än kan låta. Det är en bra debutbok och jag gillade den i stora hela. Jag ser fram emot att läsa Fågelbarn snart. 

Betyg: 4 av 5.  

2 reaktioner till “Kaninghjärta av Christin Ljungqvist”

  1. När jag nu läser vad jag har skrivit så ser det lite märkligt ut 🙂 men jag uppfattade det inte som något negativt hur konstigt det än låter 🙂 visste inte riktigt hur jag skulle förklara 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s